Zijnstraining

Starten met de driejarige Zijnstraining 

Na de zomervakantie 2017 kun je starten met het 1e jaar van de Zijnstraining (groep 1L) aan de school voor Zijnsoriëntatie in Nederland. Wees welkom!

Zijnsoriëntatie is een diepgaand spiritueel pad dat gefundeerd is in de herkenning van je altijd al vrije, non-duale aard (zoals in Boeddhistische stromingen zoals Dzogchen en Vedanta) én dat van daaruit een rijke methodiek heeft ontwikkeld om met het psychologische lijden van de moderne westerse mens om te gaan. Hans Knibbe is de grondlegger van Zijnsoriëntatie.

De Zijnstraining

De Zijnstraining is de basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van levenskunst. In het eerste jaar van de Zijnstraining ontdek je de basisprincipes. Uit dit eerste jaar blijkt of de Zijnsgeoriënteerde benadering bij jou past en of je verder wilt gaan met de driejarige training. Uit ervaring blijkt dat de meeste studenten de Zijnstraining vervolgen. Zij ervaren dat zij zich door de Zijnsgeoriënteerde visie blijvend gelukkiger voelen. Ook na de driejarige Zijnstraining blijven veel studenten verbonden met de visie en de school; met een gevarieerd aanbod kunnen studenten het pad aan de school op eigen tempo vervolgen met trainingen/retraites, passend bij hun eigen motivatie en mate van commitment.

Lees hier de ervaringen van Vlaamse studenten aan de school 

De Zijnstraining is bedoeld voor mensen die een intuïtie hebben van inherente vrijheid, schoonheid en liefde en die gedreven zijn om hun leven van daaruit vorm te geven. Het mooie van de Zijnsgeoriënteerde benadering is dat jouw Spirit en verlichte aard vanaf het begin worden aangesproken en dat je allerlei methodes leert om het contact daarmee te verdiepen. Hierdoor ervaar je van meet af aan inherente wijsheid, vreugde en kracht. Dit noemen wij de kunst van het ‘rusten in Zijn’.

Vanuit het rusten in Rijkdombewustzijn is het gemakkelijk om de psyche te doorzien. Je ziet in één keer het hele spel waar je gewoonlijk in gevangen bent. Je herkent ook direct dat je dat niet werkelijk bent: het zijn zelfbeelden waar je in bent gaan geloven. Je beseft dat de aannames die jouw wereldbeleving vorm gegeven hebben niet langer gelden. Je kunt ze vanuit de ruime staat van Rijkdombewustzijn makkelijk loslaten en ontdekken hoe je vanuit vrijheid jezelf vorm kunt geven in je huidige leven. Als je jouw leven (je werk, je (partner)relatie(s) en maatschappelijke betrokkenheid) gaat vormgeven vanuit de vrijgekomen vrijheid, openheid en levenslust, dan beoefen je de kunst van hetdoen wat je wilt’. Samen vormen deze kunsten het pad van Zijnsoriëntatie. We nodigen je van harte uit om dit pad met ons als trainers en met medestudenten te lopen.

Lees de uitgebreide Infobrochure Zijnstraining

Wil jij starten met de Zijnstraining? Lees dan verder onder Zijnstraining 1e jaar voor de training op de school voor Zijnsoriëntatie in Nederland, in het centrum van Utrecht. Indien je al veel ervaring hebt met Zijnsoriëntatie o.l.v. geregistreerde Zijnsgeoriënteerd begeleiders, dan kun je mogelijk instromen in het 2e jaar. 

Ga naar de informatie- en aanmeldpagina: 1e jaar Zijnstraining